Tag Archives: Seer

GUEST BLOG: Seer and Popular Author ~ Rick Waid ~

My Paranormal Journey: One Man's Obsession

My Paranormal Journey: One Man’s Obsession

This week I have the tremendous pleasure of interviewing Rick Waid, well-known in paranormal circles, and the author of the very popular new book, ‘My Paranormal Journey: One Man’s Obsession’.  Rick’s book is available on Amazon, Barnes & Noble, as well as through his website (listed at the end of this blog).

Rick Waid is a seer, remote viewer, and past life reader. Rick realized his gifts during his late-30s; his mother was also a reader. As Rick began to connect with the Other Side through Electronic Voice Phenomena (also known as EVP), he began having visions and hearing his spirit guide. As his gifts developed, he learned how to remote view and was able to psychically see places he had never actually visited. As Rick’s gifts continued to evolve, he began seeing the past lives of other’s. He now connects with the Other Side frequently, and receives messages from loved ones Beyond The Veil.

A sought-after radio guest, Rick has been interviewed on numerous on-line radio programs. His candor and sincere approach, make him a popular choice among paranormal-radio hosts including Kurt Logsdon, Todd Bates, Diana Stack, and Evan Jensen of ‘Beyond the Edge of Reality/Australia‘.
I found Rick’s responses to my questions fascinating, and informative. They provide the perfect backdrop for getting to know the author of ‘My Paranormal Journey: One Man’s Obsession’:

1)  What message, or lesson, do you want the paranormal community to take away from reading your new book, ‘My Paranormal Journey: One Man’s Obsession’?
Answer:  You should never give up on something you believe in. No matter how many people you encounter who are against [it].  Always get permission of the owner to research any place.

2)  How has your life changed for the better – and also – what challenges do you now face, since entering (nearly full-time) into the paranormal realm?
Answer:  I have made so many new friends and have opened more paths toward my destiny. There are still so many people that do not believe in the paranormal. My biggest challenge will be convincing people that they are around us daily.

3)  Now that you are a successful author; which compels you more – your journey as an author, or your journey in the paranormal world? What similarities do your find in each?
Answer:  They both compel me, because I want to write [a] second book that continues from ‘My Paranormal Journey: One Man’s Obsession’; and I want to be very active in the paranormal world where I can help so many with my gifts.

4)  You describe in your book feelings of invalidation, and non-caring, as you began realizing that you were experiencing paranormal activity. Will you describe the break-through of overcoming the feelings that those closest to you may not have believed in your psychic abilities at first?
Answer:  Many people turned away from me and never wanted to talk to me again. I knew I could never give this up because of how many people I was helping with my insights into their situations. This is what [compelled] me to stick with it; because I saw it in their face and felt it in my heart.

5)  You did readings on GhostPlace.com as you began developing your psychic abilities; are you staying active in that on-line community?
Answer:  They were there for me when I started and I will be going back there for them.

6)  Please introduce us to your Guide; a description of how you perceive this entity, would be helpful.
Answer:  I have never met my guide. I ask for their guidance and I can feel I am receiving it. I believe my guide is the same as other people’s guides. I saw a man with a white beard in many of my reads and I saw him in a dream. This could be my guide but I have not had a one on one with him.

7)  What do you feel emotionally, and physically, in your psychic state?
Answer:  I feel at times like I am the person I am reading. I see through their eyes and I feel their sickness and pain and see things in their past present and future.

8)  Describe how you differentiate yourself between a medium, a psychic, a channeler?
Answer:  I am a seer and I see objects that are connected with passed loved ones. I am able to pick up injuries by scanning the body. I am able to hear spirits talk to me and offer information about the sitter. I am not like a normal psychic or medium. I offer direct connects to people which holds meaning to them. This is the difference between me and most because I remote view a lot.

9)  Do your visions or messages, come in interpretative symbolism, or are the messages you receive more than distinct?
Answer:  They come in both ways. When I see stuff I try to figure out why and offer the information. Usually the sitter knows exactly what I am offering them.

10)  “Come find me . . .” This would be an interesting case to describe to those who have not yet read your book. How did that case resolve itself?
This case is still on going. There are so many [examples of how] the police have gone [above] and beyond to find this young lady. They have put so many [resources into leads that come to dead-ends. They will not do any more [investigating] unless they [find someone who] was involved with the disappearance.

11)   It’s said that people with physical challenges/sickness live close-to-the-line of the other side – does that describe you?
Answer:  I am in great health and this does not fit me. I have talked to many people with serious illnesses, and I have seen them being watched by the other side. People are really there waiting.
12)  Reading people, how did you transition to that service?  Answer:  I was an EVP specialist and I was getting into trouble for recording [at locations] I was not supposed to . One day a man gave me a bible brochure and I started seeing small green bibles everywhere. That is when I felt the recordings were not what I was supposed to do anymore. So I [used] the recorder [to describe] what I perceived I would see on my next job site. I realized this was my new path because the [information I was receiving] was more accurate.
13. What elements of your upbringing and family life hindered –or facilitated — the development of your psychic gifts?
Answer:  There was none. My mom was a reader, as were my siblings. This fact was hidden from me for my protection until I was ready to accept it.

~*~  ~*~

Rick Waid ~ Seer and Author.

Rick Waid ~ Seer and Author.

I know that you will want to follow Rick Waid and his wildly popular, ‘My Paranormal Journey: One Man’s Obsession’; here’s how:

On Kindle

Amazon Paperback

Barnes & Noble

Rick Waid on Facebook

Rick Waid’s blog ‘My Paranormal Journey: One Man’s Obsession

Advertisements

Leave a comment

Filed under ghost adventures, ghost hunter, ghost stories, Ghost World Tutorials, ghosts, Ghosts' Experienced, Guest Blogs, paranormal, supernatural